Mavi Turizminin Baş Şehri Antalya

Mavi Turizminin Baş Şehri Antalya

Antalya’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Antalya araba kiralama veya kendi şahsi aracınızla çok rahat gezebileceğiniz, içerisinde birçok önemli doğal güzelliğin yer aldığı, önemli bir şehirdir. Turizm açısından ne kadar önemli ve değerli olduğu zaten tartışılmaz bir gerçektir. Bu tarz büyük şehirleri gezerken mutlaka altınızda bir araç olması gerekir. Aksi halde toplu taşıma araçlarında çok sıkıntı çeker ve zaman kaybı yaşarsınız. Araçla Antalya’da gezilecek yerler daha doğrusu mutlaka gezilmesi gereken yerler aşağıdaki gibidir:

Olympos Antik Kenti

Antalya denildiğinde akla ilk gelen tarihi ve kültürel yer kuşkusuz Olympos Antik kentidir. Tanrılar kenti olarak da bilinen bu tarihi kentin M.Ö. 167-168 yıllarına kadar dayandığı düşünülür. Geçmişten günümüze kadar çok fazla zarar görse de halen Bizans, Roma ve Helenistik döneme dair kalıntıları bulmak mümkündür. Ayrıca antik kentte daha birçok çıkarılmayı bekleyen tarihi kalıntı vardır.

Düden Şelalesi

Ülkemizin en ünlü şelalelerinden biri olan Düden Şelalesi, Antalya ziyaretlerinizde mutlaka görmeniz gereken eşsiz bir şelaledir. Mavinin ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz, muhteşem bir doğal güzellik olduğunu söyleyebiliriz.

Kaleiçi

Özellikle tarihi evleri ile ünlü Antalya Kaleiçi, sizleri sıcaklığıyla kucaklayacak ve kendine hayran bırakacaktır. Antalya’nın en güzel bölgelerinden biri olan Kaleiçi’nde alışveriş yerleri ve son derece güzel mekanlar yer alır.

Güllük Parkı

Antalya’nın en önemli milli parklarından biri olan Güllük Parkı, bölgenin iklimini ve bitki örtüsünü yakından görebileceğiniz en önemli doğal güzelliklerden biridir.

Antalya Araç Kiralama Hizmeti

Antalya bölgesinde yer alan daha birçok önemli mekânı ve yapıları rahat gezebilmek istiyorsanız, bölgede araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Antalya araç kiralama firmaları arasından sizler de en iyi firmaları bulabilir ve bununla birlikte en iyi hizmeti alabilirsiniz. Kiraladığınız araçlarla da Antalya’nın birçok kültürel ve tarihi yerlerini gezerek, keyifli bir Antalya gezi turu gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon