Araç Kiralama Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

Araç Kiralama Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

ARAÇ KİRALAMA DOLANDIRICILIĞINDAN NASIL KAÇINILIR?

Hayatımızın çoğu alanında hep “dolandırılacak mıyım acaba” korkusu yaşayabiliriz. İnternetten yaptığımız alışverişler ya da işlemler de özellikle hangi siteye güveneceğimiz konusunda sürekli bir tereddüt yaşıyoruz. Araç kiralama sektöründe de ne yazık ki bu problem mevcuttur. Araç kiralama sitelerini kopyalama yöntemini kullanılarak sitelerin kopyası ile birçok insan dolandırılabiliniyor. Ayrıca güvenilir, kurumsal gibi görünen araç kiralama şirketi siteleri açarak müşterilerin oradan araç kiralamasını sağlayıp ödemeyi aldıktan sonra telefonlara cevap vermemektedirler.

Araç Kiralamak İçin Dolandırıcılık Yöntemleri

-Kurumsal ve güvenilir internet sitelerini kopyalamak.

-Depozito ücretlerini iade etmemek için araca zarar vermek.

-Kiralık araçları ikinci el olarak satmaya çalışmak.

 

Dolandırılmamak için şu ipuçlarını izleyin;

1. Araştırmanızı yapın. Rezervasyon yapmadan önce araç kiralama şirketlerinin çevrimiçi yorumlarına göz atın.

2. Küçük yazıları okuduğunuzdan emin olun. Kiralama sözleşmenizin hüküm ve koşullarına çok dikkat edin.

3. Kişisel bilgilerinizi güvende tutun. Kredi kartınızı veya kişisel bilgilerinizi, şirketin meşru olduğundan kesinlikle emin olmadığınız sürece, bir araç kiralama şirketine telefonla veya çevrimiçi olarak asla vermeyin.

4. Üçüncü taraf web sitelerine karşı dikkatli olun. Üçüncü taraf bir web sitesi aracılığıyla kiralık araba rezervasyonu yaparsanız, onlarla iş yapmadan önce şirketi iyice araştırdığınızdan emin olun.

5. Kredi kartı ile ödeme yapın. Bu, dolandırıcılık durumunda size ek koruma sağlayacaktır.

6. Tüm belgeleri saklayın. Kiralık aracınızla ilgili tüm makbuzları ve belgeleri güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun. Daha sonra herhangi bir ücrete itiraz etmeniz gerekirse bu kullanışlı olacaktır.

7. Dolandırıcılıktan şüpheleniyorsanız hemen kredi kartı şirketinize başvurun. Araç kiralama dolandırıcılığının kurbanı olduğunuzu düşünüyorsanız, dolandırıcılığı bildirmek ve masraflara itiraz etmek için hemen kredi kartı şirketinize başvurun.

Güvenli Bir Araç Kiralama Deneyimi İçin B2carLease Her Zaman Yanınızda!

Araç kiralamak için güvenli ve kurumsal kimliğiyle B2carLease araç kiralama şirketi hizmetinizdedir. Web sitesinden müşteri yorumlarını okuyarak ve müşteri hizmetlerinden görüşme yaparak gerekli bilgileri alabilirsiniz. Teslimatta ödeme yapabilme seçeneği ile de dolandırılma tedirginliğini yaşamanızı engellemektedir. İçiniz rahat bir şekilde B2carLease ile şimdi yola çıkma zamanı.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon