Kiralık Aracınız Hasar Görürse Yapmanız Gerekenler

Kiralık Aracınız Hasar Görürse Yapmanız Gerekenler

KİRALIK ARACINIZ HASAR GÖRÜRSE YAPMANIZ GEREKENLER

Kiralık arabanıza zarar verecek kadar talihsizseniz, yapmanız gereken birkaç şey var. Öncelikle, kiralık araç şirketi ile iletişime geçin ve ne olduğunu onlara bildirin. Muhtemelen bir hak talebinde bulunmanızı isteyecekler ve sizden hasarın fotoğraflarını sağlamanızı isteyebilirler. Ardından, kalifiye bir tamirciden onarımların bir tahminini almanız gerekecek. Bunu aldıktan sonra, bunu kiralık araç şirketine gönderebilirsiniz ve onlar size onarım masraflarını herhangi bir kesinti düşüldükten sonra geri ödeyeceklerdir. Hasar çok büyükse, yeni bir kiralık araba almanın daha ucuz ve daha kolay olabileceğini unutmayın.

Bir arabayı yeni bir göçük veya çizikle iade eden şanssız kiracıysanız, bunun size ne kadara mal olacağını merak ediyor olabilirsiniz. İşte kiralık araç hasar ücretleri hakkında bilmeniz gerekenler.

İlk olarak, çoğu kiralık araba şirketinin hasarlar için ücret aldığını bilmek önemlidir. Bu nedenle, kredi kartınızın sunduğu "ücretsiz" sigortadan yararlanmayı planlıyorsanız, yine de zararlar için tehlikede olabilirsiniz.

Tabii ki, kiralama şirketleri sadece hasarlar için herhangi bir eski ücret talep etmez. Ücretlendirdikleri miktar, tipik olarak hasarın türü ve ciddiyetine ve ayrıca düzeltmeye (tamir edilebilirse) bağlıdır.

Peki, tazminat ödememek için ne yapabilirsiniz?

Öncesinde Aracı İnceleyin

Öncelikle, park yerinden ayrılmadan önce arabayı iyice inceleyin. Herhangi bir hasar görürseniz, bunu kiralama acentesine gösterin ve sözleşmenize yazdığından emin olun. Aracı sürmeye başlamadan önce hasarın fotoğraflarını çekin. Bu, hasarın siz aracı almadan önce var olduğunu kanıtlayacaktır.

Dikkatli Olun

Dikkatli sürün ve araca zarar verebilecek yol tehlikelerinden kaçının. Yeni bir göçük veya çizikle karşılaşırsanız, hemen fotoğraf çekin ve mümkün olan en kısa sürede kiralama şirketine haber verin. İster kendi aracınız olsun isterseniz de araç kiralama şirketinden kiraladığınız araç olsun olumsuz durumlarla karşılaşmamak için öncelikle alkollü ve uykusuz araç kullanmamalı, trafik kurallarına uymalısınız. Bir kaza ya da hasarla karşılaşıldığında önce orada bulunan kişilerin sağlıklı olup olmadığına bakmalı sonrasında araçla ilgilenmelisiniz.

Trafik Sigortası ve Kasko

Şahsi ya da kiralık araç da olsa trafiğe çıkmak için trafik sigortası zorunludur. Trafik sigortası ve kasko trafikte yaşanan bu tarz olumsuz durumlarda size fayda sağlayabilir. B2carLease araç kiralama şirketi olarak araçlarımız full kaskolu kiralık araç olup, sizleri maddi ek zararlardan korumaktadır.

Ne olursa olsun, kiralık bir araca verilen hasar stresli bir deneyim olabilir. Ancak sakin kalırsanız ve gerekli adımları atarsanız fazla uğraşmadan atlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon