Kiralık Aracınız Çalınırsa Yapmanız Gerekenler

Kiralık Aracınız Çalınırsa Yapmanız Gerekenler

KİRALIK ARACINIZ ÇALINIRSA YAPMANIZ GEREKENLER

Kiralık arabanızı çaldırmak gibi bir talihsizlik yaşıyorsanız, onu kurtarmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Umarım böyle bir talihsiz yaşamaz ve araç kiralayarak yaptığınız pratik yolcuğunuzun tadını çıkarırsınız. Böyle bir talihsizlikle karşılaşma ihtimaline karşı, böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmenizde fayda vardır. Kiralık aracınız çalınırsa yapmanız gereken ilk şey polisi aramaktır. O zaman kiralık araç şirketini arayıp olanları anlatmalısınız. Muhtemelen çalıntı arabalarla başa çıkmak için bir süreçleri olacaktır, bu yüzden onların talimatlarını izleyebilirsiniz.

Kiralık Araç Çalınırsa Hangi Adımları İzlemeniz Gerekir?

1.Polisi Arayın

Böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk olarak polisi aramanız ve tutanak tutturmanız gerekir. Gerekli belgeleri yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. Aracın ruhsatı, anahtarı ve araç kiralama sözleşmesini göstermeniz gerekebilir. Ayrıca polis memuruna aracın kiralık olduğunu ilk olarak söylemek doğru olacaktır. Aracın içinde kişisel ve değerli eşyalarınız bulunuyorsa bunları da bildirmenizde fayda vardır.

2.Araç Kiralama Firmasını Arayın

Kiralık aracın çalınması durumunda bazı firmalar ilk olarak polisin aranmasını bazı araç kiralama firmaları da kendilerinin aranmasını isteyebilmektedir. Bu ilk iki madde öncelik olarak yer değiştirebilir. Bazı araç kiralama firmaları, kiralık araçlara araç takip sistemi kurmaktadırlar. Böylece böyle talihsiz bir olayla karşılaşıldığında araç takip sistemi sayesinde aracın yerini tespit etmek kolay olabilir. B2carLease araç kiralama şirketinde tüm araçlarda araç takip sistemi bulunmaktadır.

3. Anahtar ve Ruhsatı Teslim Etmek

Aracın anahtarını, ruhsatını ve polis ile tutulan tutanağı araç kiralama firmasına teslim etmeniz gerekiyor. Bunları teslim etmemeniz durumunda, araç kiralama firmasının bunları aracı kiralayan kişiden tahsis etme durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için, aracı kullanırken de bunların yanınızda bulunmasında fayda vardır. Çalınan aracın bulunamaması durumunda gerekli ödeme kasko firması tarafından araç kiralama firmasına yapılıyor.

Araç kiraladıktan sonra daha tedbirli olmakta fayda vardır. Bunun için yolculuğumuz esnasında özel eşyalarımızı araçtan indiğimizde yanımızda bulundurmamızda fayda vardır. Aracın içinde değerli bir eşya bulundurmak hırsızlara hedef göstermek olabilir. Aracı park etmek için otoparkları kullanmak daha güvenli olacaktır.

B2carLease araç kiralama firması olarak böyle tatsız bir durumla karşılaşmamanızı umuyoruz. Yaşamanız dahilinde ya da aklınıza böyle bir soru takıldığında ise bu yazımızı okuyarak soru işaretlerini gidermenizi umuyoruz.

İlginizi Çekebilir
  • Tarihe Kısa Bir Yolculuk: Olimpos Antik Kenti
    Olimpos Antik Kenti Antalya'nın Kumluca ilçesi yer alan antik bir liman kentidir. Kesin kuruluş tarihi bilinmeyen Olimpos Antik Kenti MÖ 167-168 yıllarında basılan Likya Birlik sikkelerinde adi geçen Olimpos, Likya Birliği'nde üç oy hakkına sahip 6 şehirden biridir.
  • Antalya Araç Kiralama Hizmetleri
    Antalya havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınızda daha da farklı hale gelebilir. Kısacası araç kiralama hizmetlerinde ücreti belirleyen çok fazla faktörden söz edilebilir.
  • Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?
    Araç kiralama firması ile çalıştığınızda özellikle yurtdışından geliyorsanız, günlük çok uygun fiyatlarla hizmet alabilirsiniz. Araç kiralama hizmetlerinin en çok gurbetçiler için avantajlı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
  • Mavi Turizminin Baş Şehri Antalya
    Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya; doğası ve korunmuş geleneksel mimarisi ile ziyaretçileri bekliyor. Birçok farklı doğal güzelliği içinde barındıran Antalya; geleneksel yapıları, antik kent kalıntıları ile kültürüne sahip çıkan bir şehirdir.
  • Tatil Cenneti; İzmir
    Ege Denizi’nin kıyısında muhteşem doğasıyla, 8500 yıllık tarihiyle, lezzetleriyle sizi kucaklayan İzmir; ülkemizin 3. Büyük kentidir. 629 km’lik kıyı şeridinde onlarca mavi bayraklı plajı barındıran İzmir; doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih ve arkeoloji meraklıları ...
Whatsapp Telefon