Gurbetçiler İçin Araç Kiralama Rehberi

Gurbetçiler İçin Araç Kiralama Rehberi

GURBETÇİLER İÇİN ARAÇ KİRALAMA REHBERİ

Türkiye'ye bir gezi planlıyorsanız, araç kiralamaya değip değmeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Türkiye, görülecek ve yapılacak çok şey olan büyük bir ülkedir, bu nedenle kendi aracınıza sahip olmak kesinlikle yardımcı olabilir. Ancak Türkiye'de araç kiralamaya karar vermeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Seyahatiniz için en iyi kararı vermenize yardımcı olacak birkaç ipucu.

Araç Kiralama İpuçları

1.Ehliyet

Kendi ülkenizden geçerli bir ehliyetiniz olduğundan emin olun. Ayrıca, Türk vatandaşı değilseniz, Uluslararası Sürüş İznine (IDP) sahip olmanız gerekecektir. Türkiye'de araç kiralamak için geçerli bir ehliyete ihtiyacınız olacak. Amerika Birleşik Devletleri'nden iseniz, normal sürücü belgenizi kullanabilirsiniz. Ancak, başka bir ülkeden iseniz, Uluslararası Sürüş İznine ihtiyacınız olabilir. Neye ihtiyaç duyduklarını öğrenmek için önceden kiralık araba şirketiyle görüştüğünüzden emin olun.

2. Trafik Kuralları

Türkiye'deki trafik kanunlarından haberdar olun. Örneğin, emniyet kemeri kanunen zorunludur ve araç kullanırken cep telefonu kullanmak yasaktır.

6. Kiralama Sözleşmesini Kontrol Edin

Kiralama sözleşmenizi ve sigorta evraklarınızı her zaman yanınızda bulundurun. Bu, kenara çekilirseniz veya bir kaza geçirirseniz kullanışlı olacaktır.

7. Türkiye'deki gazın maliyetini kontrol edin.

Türkiye'de benzin fiyatları bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterebilir.Ancak yine de araç kiralamadan önce fiyatları kontrol etmeniz ve bütçenizi buna göre ayarlamanız iyi bir fikirdir.

8. İhtiyaçlarınız için doğru arabayı seçin.

Sadece İstanbul'u gezmeyi planlıyorsanız, büyük bir SUV kiralamanıza gerek yok. Daha küçük bir araba yakıt açısından daha verimli olacak ve şehirde manevra yapmak daha kolay olacaktır. Öte yandan, kırsal alanlarda araç kullanmayı veya sahili keşfetmeyi planlıyorsanız, daha büyük bir araba daha iyi bir seçenek olabilir.

9. Farklı kiralama şirketlerinin fiyatlarını karşılaştırın.

Türkiye'de seçebileceğiniz çok sayıda farklı kiralama şirketi var. En iyi teklifi bulmak için fiyatları ve özellikleri karşılaştırarak biraz zaman harcayın. Fiyata neyin dahil olduğunu öğrenmek için küçük yazıları okuduğunuzdan emin olun.

10. Sigortayı sorun.

Çoğu kiralık araba şirketi, sigorta satın almanızı isteyecektir. Herhangi bir şeyi kabul etmeden önce, sigorta bedelini ve neleri kapsadığını sorduğunuzdan emin olun.  Yeterli sigorta kapsamına sahip olduğunuzdan emin olun. Kendi ülkenizdeki araba sigortası poliçesi sizi Türkiye'de karşılamayabilir.

Bu ipuçlarını aklınızda bulundurun ve Türkiye'de araba kiralama konusunda harika bir deneyim yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. B2carLease araç kiralama şirketi olarak gurbetçilerimiz için de araç kiralama fırsatlarımız bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon