Araç Kiralamanın Artıları Ve Eksileri

Araç Kiralamanın Artıları Ve Eksileri

ARAÇ KİRALAMANIN ARTILARI VE EKSİLERİ

Bulunduğumuz şehirden farklı bir şehre seyahate gidiyorsanız ve o an arabanız yoksa araç kiralama en iyi yöntemdir. Araç sahibi olmak çoğu insanın hayali olabilir fakat araç kiralayarak da istediğimiz araca seyahatimiz boyunca sahip olabilirsiniz. Araç kiralamanın avantajları oldukça fazladır ama avantajları olduğu kadar dezavantajları da mevcuttur. B2carLease ailesi olarak sizlerle bunları bu yazımızda paylaşmak isteriz.

Araç Kiralamanın Artıları

  • Tatile çıktığınızda ya da iş gezinizde toplu taşıma, taksi kullanmak istemiyorsanız ya da kendi aracınız yetersiz geliyorsa gezinize uygun araçları araştırıp kiralamanız sizin için daha konforlu olacaktır. Toplu taşımalar hem konfor açısından hem de zamandan tasarruf etmeniz açısından sizi zorlayabilir. Aniden gelişen planlarınızda bir araç kiralama şirketinden gezinize uygun şekilde, anında araç kiralayarak yola çıkabilirsiniz.

  • Araç kiralamayı kısa dönem ya da uzun dönem olarak istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Kiralamak istediğiniz süreci kendiniz belirliyorsunuz. Araç kiraladığınız şirketten bu dönemlerle ilgili bilgi alarak bunların avantajlarından da faydalanabilirsiniz.

  • Kalabalık aile veya arkadaş grubunuzla seyahate çıkmak istiyorsunuz fakat kendi aracınız yetersiz geliyorsa araç kiralamak doğru bir tercih olacaktır.

  • Kendi aracınızla uzun yola çıkacağınız zaman aracınızın bakımlarını yaptırmanız gerekecektir. Ama araç kiralama şirketinden araç kiraladığınızda bakımları yapılmış olarak araç siz teslim edilecektir.

  • Bir araç satın almak isteseniz ya da mevcut aracınızla yolculuk yapmak isteseniz sigorta, vergi, lastik değişimi gibi birçok detayı yola çıkmadan önce halletmiş olmanız gerekmektedir. Araç kiralama şirketinden araç kiralayarak hem zamanınızdan tasarruf etmiş olacak hem de içiniz rahat bir şekilde yola çıkabileceksiniz.

Araç Kiralamanın Eksileri

  • Şahsınıza ait bir araçla ile yola çıkarken tüm sorumluluk sizde olduğu için daha rahat hissedebilirsiniz. Kiralık bir araçla yola çıkmak bazen huzursuz hissettirebilir. Kiraladığınız araçla kaza yapmanız ya da aracın bozulması durumunda ne yapacağınızı düşünerek yolculuk yapmak sizi rahatsız hissettirebilir.

Kısa dönem araç kiralamak ve uzun dönem araç kiralamanın da kendi içinde eksileri vardır. Sürekli seyahate çıkmak durumunda kalıyorsanız ve aracınız yoksa bir araç kiralama şirketi ile anlaşmanızın olması işinizi kolaylaştıracaktır. Aksi takdirde sürekli bir araştırma sürecinden geçmeniz gerekebilir. Ücretlendirmeleri de birbirinden farklı olacağından, sizin için en avantajlı seçeneğini bulmanız önemlidir.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon