Araç Kiralamada PCR Testi Zorunluluğu Var Mı?

Araç Kiralamada PCR Testi Zorunluluğu Var Mı?

Araç Kiralamada PCR Testi Zorunluluğu Var Mı?

Araç kiralama PCR testi zorunlu mu veya yaptırılması gerekli mi gibi sorular, son yıllarda birçok kişinin merak ettiği konulardır. Hayatın birçok alanında zorunlu PCR testi getirildiği için normal olarak insanlarda araç kiralama hizmetlerinde de bu zorunluluğun olup olmadığını merak etmektedir. Yakın zamanda araç kiralama isteyenler için PCR testi zorunluluğu var mı veya hangi firmalar PCR testi istiyor bilgi vermek istiyoruz. Sizler de araç kiralama hizmetleri ile ilgili bu konuyu merak ediyorsanız yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Araç Kiralamada PCR Testi Gerekli Mi?

Araç kiralarken PCR testi yasal olarak gerekli ve zorunlu bir durum değildir. Yani normal koşullarda araç kiralama firmaları sizlerden yasal olarak böyle bir test istemez. Ancak bazı araç kiralama firmaları, inisiyatif alarak böyle bir talepte bulunabilir. PCR testi bilindiği üzere en az 2 doz aşı olmayan kişilerden istenen bir testtir. Bazı ülkelere giriş çıkışta da talep edilir. Eğer araç kiralayıp şehirlerarası veya ülke dışı seyahatlerde bulunacaksanız, o ülkenin gümrük koşullarına göre test vermeniz gerekebilir. Onun dışında şehir içinde genel olarak araç kiralarken sizlerden PCR testi istenmeyecektir.

PCR Testi İsteyen Araç Kiralama Firmaları

Araba kiralama firmaları arasında daha önce de bahsettiğimiz gibi PCR testi isteyen firmalar çıkabilir. Seçtiğiniz firmanın bu testi isteyip istemediğini öğrenmek için iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda çok rahat bir şekilde firmalardan detaylı bilgi alabilirsiniz. Eğer araç kiralama hizmeti alırken, PCR testi vermek istemiyorsanız, seçiminizi de buna göre yapabilirsiniz. Yasal bir zorunluluk olmadığı için PCR testi istemeyen araç kiralama firması bulmanız o kadar zor olmayacaktır.

Araç Kiralama Firması PCR Testi İsterse Ne Yapmalıyım?

Seçtiğini araç kiralama firması sizden PCR testi isterse, bunu yapmak zorunda değilsiniz. Ancak bazı firmalar bu konuda çok katı kurallara sahip olabilir. Bu yüzden de eğer illa o firmayla çalışmak istiyorsanız, PCR testi yaptırabilirsiniz. PCR testi isteyen araç kiralama firması ile çalışmak istemiyorsanız da seçimlerinizi buna göre yapmalısınız. Firmalardan öncesinde bu konuda bilgi alıp buna göre karar verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon