ALACATI REISEFÜHRER

ALACATI REISEFÜHRER

Tarihi kökeni  İyonyalılar’a kadar dayanan Osmanlı zamanında piyade Köyü  olarak bilinen Alaçatı İzmir'in Çeşme  ilçesine bağlıdır. Rumlardan kalan taş evlerin  bulunduğu sokaklarda yürürken,  alaçatı'nın meşhur Butik otellerinde konaklarken adeta tarihli yolculuk yaptığınız hissedeceksiniz. Ege'nin muhteşem plajlarına ve  denizlerine  ev sahipliği yapan Alaçatı, butik otelleri ve doğasıyla sizlere hem  ruhunuzu  dinlendirebileceğiniz sükunet dolu bir tatil  hem de bol hareketli plajlarıyla ve bol kopmalı muhteşem gece kulüpleriyle tüm zevkleri aynı anda tatma fırsatı sunuyor. Kendine has enerjisi ile Ege'nin en çok rağbet gören yerlerinden biridir Alaçatı. 


Alaçatı'da Gezilecek Yerler


1.Alaçatı Sokakları


Alaçatı dediğimizde aklımıza gelen tarihi Rum evleri  arasındaki rengarenk sokakları, bu sokakları süsleyen mor çiçekler, restoranların mavi sandalyeleri, Arnavut kaldırımları  ruhunuza bambaşka bir enerji katacaktır. Adeta sokakların sizi oradan oraya savurmasına karşı koyamayacak, Alaçatı sokakları içinde kaybolmak isteyeceksiniz. Bu toprakları gezerken ruhunuzun sesini dinlemeniz de fayda var bizden söylemesi.

2.Alaçatı Evleri

Alaçatı mimarisi itibarıyla bütünüyle farklı bir doğaya sahip. Alaçatı'nın her köşesinde rastlayabileceğiniz Alaçatı   evlerinin tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanıyor. Alaçatı'da gezerken   o tarihlerde Alaçatı'da yaşayan Rum kesiminden insanların  evlerini belirli özelliklerde inşa ettiklerini fark edeceksiniz. renkli kapılarıyla pencereleri, kendilerine halk bahçeleri  tahta pencereleri bunlar arasındadır. Bizden tavsiye Alaçatı'ya giderken fotoğraf makinenizi yanınızda götürmeyi unutmayın, bu evlerin önünde adeta büyüleneceksiniz.

3.Alaçatı Yel Değirmenleri

Yılın 365 günü rüzgar alan Bilgen olan Alaçatı'da rüzgardan faydalanmak olmazsa olmazlar. arasındadır.  zamanında Rumlarla böyle düşünmüş ki 1800 yıllarda buğday öğütmek için bu yeldeğirmenlerine inşa etmişlerdir.  o yıllarda sayısı çok fazla olan bu değirmenlerden  sadece 10 tanesi günümüze kadar ulaşabilmiştir. Akşamüstü saatlerinde burayı ziyaret etmenin tadı bir başka oluyor. Siz de eğer gidip görürseniz bize katılacağınıza eminim.

4.Pazaryeri Camii

Pazaryeri Camii, aslında kökenleri 1870'lere dayanan bir kilise. Köydeki Müslüman nüfus artınca bu kilise camiye çevrilmiş. İçerisindeki motifler bozulmadan yalnızca örtü ile kaplanarak camiye çevrilmiştir. Yığma moloz taş tekniğiyle inşa edilen bu tarihi yapı, avlusuyla ve iki dinin buluştuğu ortak mimarisiyle Alaçatı'nın sembollerinden birine dönüşmüş durumda. 



Bunları Yapmayan  Alaçatıyı Gezdim Demesin !

  • Dokusu tarih kokan Alaçatı'da tüm sokakları karış karış gezmelisiniz. Zaten sokaklarını muhteşem enerjisi sizi oradan oraya sürükleyecektir. Unutmayın buralarda fotoğraf çektirmeyi çoook isteyeceksiniz. 
  • Akşamüstü yel değirmenlerini ziyaret edin ve denizin ılık ılık esintisiyle günbatımının tadını çıkarın.
  • Masmavi denizin ve yumuşak kumların tadını çıkarmalısınız.
  • Yılın her günü rüzgar alanı Alaçatı'da Rüzgar sörfü ile  uğraşanlar için Ekstra bir cennet.
  • Hacımemiş Mahallesi'ndeki antika dükkanlarına kesinlikle gidin, bayılacaksınız

Whatsapp Telefon